Elecraft KX2 – QRP-rigg

Home/Egenbygge, Radiotester - Under luppen/Elecraft KX2 – QRP-rigg

Elecraft KX2 – QRP-rigg

För alla dom som ännu inte har köpt sig en QRP-rigg ännu och som funderar på en riktigt kompetent sådan, så kan en KX2 vara ett riktigt intressant alternativ. Elecraft har funnits en ganska lång tid på marknaden. Konstruktörerna Wayne och Eric är aktiva radioamatörer och CW-fantaster. Dom är kloka nog att veta vad som kan vara användbart och fungerar väl i olika sammanhang för oss radioamatörer. Dom vet också att det krävs mera än en modell för att klara alla önskemål. Elecraft K2 var en sådan där ”lagom” radio till format, även användbar för portabelbruk. Men då den fantastiska K3 kom och i princip ersatte K2:an så behövdes det en mindre radio för just de portabla tillfällena. Den lilla KX1 var ju bara för CW-fantaster. KX3 är toppen, men kanske lite för stor och dyr. Så för att täcka ett marknadssegment har man nu kommit med KX2. Låt oss reflektera kring den.

Läs artikeln här: UL_Elecraft-KX2_782016

By | 2017-05-28T16:22:51+00:00 July 16th, 2016|Egenbygge, Radiotester - Under luppen|0 Comments

About the Author:

Passionerad skribent med förkärlek för moderna teknik, fotografi och dans. Njuter av livet som make, far och morfar. Avid writer and passionate about engineering, photography and dancing. Enjoying life as a husband, father and grandfather.

Leave A Comment