SCR preselector-CAT HEROS Tech

Home/RADIO/Radiotester - Under luppen/SCR preselector-CAT HEROS Tech

SCR preselector-CAT HEROS Tech

Under luppen:

SCR preselector-CAT HEROS Tech

Om vi översätter det engelska ordet preselector rakt upp och ner till svenska får vi ”förväljare”. Det denna gör är att den väljer ut det frekvensspektrum som vi vill att vår mottagare skall tampas med. Mottagaren skall få fokusera på det frekvensutrymme vi är intresserade av och inte behöva brottas med starka signaler vid sidan om, som begränsar mottagarens möjlighet att göra ett bra jobb. Mjukvarudefi nierade (SDR) radios är bredbandiga som bara den på ingången, det är både bra och dåligt. Det positiva är just att man kan studera ett brett frekvensspektrum. Nackdelen är att ett brett frekvensspektrum och många signaler (framförallt starka) som träff ar ingången ställer till det då man vill lyssna på kanske framförallt svaga signaler. Till SDR och andra mottagaretillämpningar kan man ha mycket glädje av en intelligent preselektor som den vi tittar på denna månad: SCR Preselector-CAT från HEROS Technology [1]. Kanske inte den billigaste lösningen (cirka 586 Engelska pund (ex moms)), men ack så kraftfull.

Läs artikeln här: UL_HEROS_CAT_del_1_Nov2016

By | 2017-05-28T17:04:45+00:00 November 17th, 2016|Radiotester - Under luppen|0 Comments

About the Author:

Passionerad skribent med förkärlek för moderna teknik, fotografi och dans. Njuter av livet som make, far och morfar. Avid writer and passionate about engineering, photography and dancing. Enjoying life as a husband, father and grandfather.