Digitala moderna JT65 och JT9 är fantastiska – del 1

Home/Artiklar, Egenbygge, Presentation/Digitala moderna JT65 och JT9 är fantastiska – del 1

Digitala moderna JT65 och JT9 är fantastiska – del 1

K1JT Joe Taylor är inte bara radioamatör. Han fick även 1993 års Nobelpris i Fysik, som öppnade upp nya vägar kring forskningen om gravitation. Han är numera pensionär (född 1941) och ägnar en hel del tid och experiment kring lågeffektsändningar med utveckling av programvaror och modulationssätt för att kunna överbrygga stora avstånd med otroligt svaga signaler. Tack vare Joe Taylor har vi alltså inte bara modulationssätt som klarar av att detektera signaler som ligger hela 10dB under det som är möjligt då man kör CW. Programvarorna fi nns fritt tillgängliga på nätet och det är mycket lätt att komma igång och köra. Mer än 5 Watt behövs inte för att slå vanliga QRO-sändningar med hästlängder.

Läs artikeln här: Egenbygge_12_2016
P
resentationen här: JT65_SM0JZT_2017_ver13

By | 2017-04-17T19:41:06+00:00 December 16th, 2016|Artiklar, Egenbygge, Presentation|0 Comments

About the Author:

Passionerad skribent med förkärlek för moderna teknik, fotografi och dans. Njuter av livet som make, far och morfar. Avid writer and passionate about engineering, photography and dancing. Enjoying life as a husband, father and grandfather.

Leave A Comment